Witam wszystkich ciekawskich !
Nazywam się Arek i prowadzę bloga Smaczne Podróże. Jak wskazuję nazwa jest to strona poświęcona podróżom - nie zawsze smacznym .
Jest ona moim małym dzieckiem, które cały czas rośnie i rozwija się. Pochłania przy tym większość mojego wolnego czasu - nie żebym narzekał .
Na łamach bloga opisuję swoje wyjazdy dalekie jak i bliskie oraz w miarę możliwości staram się promować rodzimy region Suwalszczyznę.
Przygodę z podróżowaniem rozpocząłem stosunkowo niedawno ( zważywszy, że mam już 31 na karku ), bo dopiero w 2015 roku - mój pierwszy wyjazd, który uznaję za przełomowy był do Nepalu. Tam zakosztowałem przygody i wiedziałem, że moje życie wkroczyło na inne tory.
W miarę możliwości staram się spędzić w danym kraju jak najwięcej czasu, dlatego moje wyjazdy są przeważnie miesięczne. Nie jestem osobą, która "odhacza" wszystkie atrakcje i "zalicza" kraje. Lubię odwiedzać państwa jeszcze całkowicie nieskażone przez cywilizację. Bywam w miejscach mało popularnych, które również mają bardzo dużo do zaoferowania, co nie znaczy, że gardzę obleganymi kierunkami i atrakcjami.
Po Nepalu, Kirgistanie i Filipinach odbyłem dłuższe podróże. Kierunek na kwiecień 2018 roku to Grenlandia .
Międzyczasie było sporo krótszych wyjazdów np. Irlandia, Szkocja, Walia, Hiszpania, Maroko, Włochy, Litwa i oczywiście Polska.
Staram się spędzać czas aktywnie. Uwielbiam wodę i kajaki, rozpocząłem również przygodę z paralotnią (o tym też jest trochę na blogu).
Wszystkich zainteresowanych moimi relacjami zapraszam serdeczne na stronę http://smacznepodroze.com.
Mam nadzieję, że oprócz przydatnych informacji znajdziecie tam również inspirację na kolejne podróże .
Pozdrawiam
Arek
Nieprzeczytane posty
Re: Smaczne Podróże
3"Smaczne Podróże", to pasjonująca przygoda. Aby czerpać informacje na temat reklamy w Internecie, warto konsekwentnie dostarczać wartościowy, autentyczny i unikalny content o interesujących miejscach i doświadczeniach podróżniczych. Następnie można wykorzystać platformy społecznościowe, takie jak Instagram i Facebook, aby promować treści, angażować się z czytelnikami i współpracować z influencerami lub firmami z branży turystycznej, aby zwiększyć widoczność bloga. To także dobry pomysł na monitorowanie statystyk witryny i dostosowywanie strategii reklamowej na podstawie wyników, aby skutecznie dotrzeć do docelowej grupy odbiorców.
4Byłem przekonany że to blog o jedzeniu, a tu o wszystkim Poczytamy, zobaczymy!
Szamane - Biuro podróży kulinarnych https://www.szamane.pl/
5Jeśli zależy Ci na elastyczności i niezależności, wynajem samochodu może być najlepszą opcją. Dzięki temu możesz swobodnie eksplorować mniej dostępne miejsca, zatrzymywać się, gdzie chcesz, i dostosować trasę do swoich preferencji. Warto również zwrócić uwagę na lokalne firmy, które oferują atrakcyjne ceny i różne modele pojazdów.
Z kolei transport publiczny, jak autobusy czy pociągi, to świetny wybór dla tych, którzy chcą zaoszczędzić na kosztach i jednocześnie poznać lokalną kulturę. W wielu miastach dostępne są również systemy tramwajowe, które mogą być wygodne do poruszania się po centrum.
Jeśli planujesz podróż do popularnych atrakcji turystycznych, rozważ korzystanie z wycieczek zorganizowanych. Takie opcje często obejmują transport, przewodnika i wejściówki do atrakcji, co może uprościć cały proces planowania.
Podsumowując, najlepszy środek transportu zależy od Twoich preferencji, budżetu oraz miejsca, które zamierzasz odwiedzić. Ważne jest, aby przed podróżą dokładnie przemyśleć te czynniki i zaplanować trasę, aby maksymalnie wykorzystać czas spędzony na podróżach.
Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej na ten temat, polecam przeczytać różne poradniki podróżnicze oraz fora, na których użytkownicy dzielą się swoimi doświadczeniami.
Z kolei transport publiczny, jak autobusy czy pociągi, to świetny wybór dla tych, którzy chcą zaoszczędzić na kosztach i jednocześnie poznać lokalną kulturę. W wielu miastach dostępne są również systemy tramwajowe, które mogą być wygodne do poruszania się po centrum.
Jeśli planujesz podróż do popularnych atrakcji turystycznych, rozważ korzystanie z wycieczek zorganizowanych. Takie opcje często obejmują transport, przewodnika i wejściówki do atrakcji, co może uprościć cały proces planowania.
Podsumowując, najlepszy środek transportu zależy od Twoich preferencji, budżetu oraz miejsca, które zamierzasz odwiedzić. Ważne jest, aby przed podróżą dokładnie przemyśleć te czynniki i zaplanować trasę, aby maksymalnie wykorzystać czas spędzony na podróżach.
Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej na ten temat, polecam przeczytać różne poradniki podróżnicze oraz fora, na których użytkownicy dzielą się swoimi doświadczeniami.