Nieprzeczytane posty

Re: Paella

23
Uwielbiam w tym daniu to że można tu sporo eksperymentować, choć musimy pamiętać że pewien składnik powinien pozostać niezmienny, chodzi o: ryż. To pokazuje jak zdrowe jest to danie. Paella różni się też od regionu Hiszpanii. Jeśli chodzi o składniki mamy tu kurczaka, mięso, no i oczywiście owoce morza. Można także przyrządzić także wersję wegetariańską. Polecam zacząć od doboru ryżu ( arborio lub taki do risotto) a później porwijmy się z własną koncepcją czyli: cebula, papryka czosnek cytryna, owoce morza, kurczak, pomidory ( można w puszcze) a nawet awokado i szafran, który należy wcześniej namoczyć. Jak rozgrzejemy patelnie smażymy paprykę i cebule po czym dodajemy ryż oraz szklankę bulionu. W miedzy czasie dodajemy mięso a jak wlany płyn wyparuje mamy gotową Paellę, gotowe przepisy znajdziecie w tym linku

Polecam także bardzo ciekawy przewodnik po Hiszpanii, gdzie dowiecie się wszystkiego o tym pięknym kraju, link poniżej

https://podroze-forum.pl/viewtopic.php?f=891&t=10340
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kuchnia hiszpańska”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 21 gości

cron