Ps. Nawet postawiłbym na butelkę wina, nie kieliszek

Poziomeczko, to może być nawet kwestia klimatu i otoczeniapoziomeczka pisze:Nie wiem czy to jest typowe dla Włoch ale będąc tam jadłam makaron oblany oliwą z oliwek wymieszany z parmezanem, łososiem i suszonymi pomidorami. Niby proste - łatwe ale jakie dobre! Jednak w domu mi już takie nie wyszło jak tam, musieli mieć jakieś inne przyprawy w tej oliwie z oliwek niż ja mam tutaj...
Nie koniecznie do Italii, Szwajcaria jest przesiaknieta wloska kuchnia, np. w Zürichu jest masa prawdziwych wloskich restauracji. Poza tym istnieje jeszcze Szwajcaria wloskojezyczna, chyba najbardziej seksowna czesc Szwajcarii, gdzie mozna rowniez sprobowac dobrej kuchni.kochu pisze:Jeśli chce się zjeść pyszną włoską kuchnie to wiadomo - trzeba jechać do Italii!!!![]()
Tak to prawda ja uwielbiam pesto i sam robie w domu.rexxx pisze:Pasta pestonajprostsze co może być.
Nie dziwie sie, ze smak byl po prostu byle jaki. Od dawna krewetki etc sa mrozone i sprowadzana z Chin, owoce morza to nie to samo co bylo kiedys. Smak mleka, miesa, seròw jest po prostu nie do przyjecia a ceny z kosmosu.startbook.com pisze: 27 sty 2014 15:43Ja jakoś nie mogę się do owoców morza przekonać. Kiedyś próbowałam krewetek, ale nie było zbyt pozytywne doświadczenie. Może to była kwestia przyrządzenia - nie wiem. Ciekawi mnie jednak smak tego czarnego makaronumarta_zdyb pisze:Ja uwielbiam czarny makaron (barwiony atramentem kałamarnicy) z owocami morza ^^ Mogą być mule, krewetki albo ośmiorniczki, byle świeżeNo i cytrynka do tego...
![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości