Nieprzeczytane posty
Re: Pasty
4W pierwszej chwili jak zobaczyłam nazwę tematu to myślałam, że chodzi o innego rodzaju pasty
Swoją drogą nie miałam okazji jeść prawdziwego włoskiego dania z makaronu (te tworzone samodzielnie czy przygotowywane u nas w restauracjach chociaż smaczne to jednak nie w pełni pewnie oddają smak prawdziwych Włoch). A może jednak macie jakaś sprawdzoną włoską restaurację? 


Strona startowa dla Ciebie
http://www.startbook.com/
http://www.startbook.com/
Re: Pasty
5Na jakość dania z makaronem, ma tez duży wpływ sam makaron
Nie bez powodu włosi mają tak szeroki wybór makaronów
Ja uwielbiam spaghetti aglio, olio e peperoncino - czyli czosnek, olej i ostre papryczki. Prosta i idealna. Także pasta al bianco (oliwa z oliwek i grana padano) jest bardzo dobra. Pasta alla Norma jest prosta do przygotowania i bardzo efektowna.
Co do włoskich restauracji to najlepsze we Włoszech
u nas jeszcze nie spotkałam żadnej restauracji, która serwowałaby prawdziwie włoskie dania - no dobra, jedna, ale była prowadzona przez Włocha, niedaleko Prudnika
Jeżeli samy chcemy pobawić się w kucharza, to polecam zainwestować w Barillę - bez porównania z polskimi makaronami. Zazwyczaj kupuję ją w Kauflandzie, często jest w promocji i kosztuje dosłownie kilka groszy więcej niż makaron marki K-Classic


Ja uwielbiam spaghetti aglio, olio e peperoncino - czyli czosnek, olej i ostre papryczki. Prosta i idealna. Także pasta al bianco (oliwa z oliwek i grana padano) jest bardzo dobra. Pasta alla Norma jest prosta do przygotowania i bardzo efektowna.
Co do włoskich restauracji to najlepsze we Włoszech


Jeżeli samy chcemy pobawić się w kucharza, to polecam zainwestować w Barillę - bez porównania z polskimi makaronami. Zazwyczaj kupuję ją w Kauflandzie, często jest w promocji i kosztuje dosłownie kilka groszy więcej niż makaron marki K-Classic

Re: Pasty
9Ja jakoś nie mogę się do owoców morza przekonać. Kiedyś próbowałam krewetek, ale nie było zbyt pozytywne doświadczenie. Może to była kwestia przyrządzenia - nie wiem. Ciekawi mnie jednak smak tego czarnego makaronumarta_zdyb pisze:Ja uwielbiam czarny makaron (barwiony atramentem kałamarnicy) z owocami morza ^^ Mogą być mule, krewetki albo ośmiorniczki, byle świeżeNo i cytrynka do tego...

Strona startowa dla Ciebie
http://www.startbook.com/
http://www.startbook.com/